Nieuwe website en het auteursrecht

Zoals enkelen van u al hebben opgemerkt, is onze website letterlijk in een nieuw jasje gestoken. Met de Strato LivePages was het heerlijk werken, maar bood uiteindelijk niet de nodige professionele uitstraling. Zo wilden wij graag een intro pagina voor een eerste indruk. En daar horen plaatjes/foto’s bij. Van het internet plukken maar?

Er bestaat nog steeds onzekerheid over het overnemen van foto’s en teksten van het internet. Nog steeds denken velen dat het internet vrij is van auteursrechtelijke bescherming!

Maar dat is zeker niet het geval. Ook niet als er geen copyright (c) teken te bekennen is! KUBBENGA-JURIDISCH adviseert daarom steevast om zelf de foto’s en teksten te vervaardigen! En zelf handelen wij naar de adviezen die wij geven: de intro pagina is geheel door onszelf vervaardigd. Van het maken van de foto’s tot de (kleur)indeling en compositie ervan. Zou u dat zelf niet kunnen? Bedenk welke thema’s u op de foto vastgelegd wilt hebben en ga een zondagmiddag met uw digitale camera op stap. Maak flink wat foto’s uit verschillende hoeken en met verschillende belichtingen. Stuur de foto’s naar uw reclamebureau of webdesigner op. Zij doen de rest en u hoeft niet te vrezen dat u auteursrechtelijke inbreuk zult gaan plegen.