IT’er en jurist

Met commerciële beroepservaring en verschillende functies in de IT in haar zak, haalde Eveline Kubbenga in 1994 haar rechtenbul.

No-nonsense contracten screenen en opstellen

Haar no-nonsense persoonlijkheid past perfect in de IT-wereld. Contracten uitonderhandelen en opstellen is haar met de paplepel ingegoten en nog steeds helemaal haar ding. Een een-tweetje de combinatie IT-kwesties en contracten.

Proceservaring als jurist en IT-jurisprudentie schrijven als advocaat

Tussen 2002 en 2007 heeft Eveline Kubbenga bij een bedrijfsjuridisch adviesbureau veel zaken bij de kantonrechter gedaan en daardoor aanzienlijke proceservaring opgedaan. Tussen 2009 en 2017 kon zij in de hoedanigheid van advocaat spraakmakende ICT- en IE-gerelateerde rechtspraak op haar naam plaatsen; op Rechtspraak.nl kunt u die lezen.

Contractjurist

Vanaf 2007 is Eveline Kubbenga dé IT-contractjurist voor het bedrijfsleven.

Mediator

In 2011 volgde zij de opleiding tot mediator bij het Centrum voor Conflicthantering.

Specialisatie ICT- en internetrecht

Eveline Kubbenga is gespecialiseerd in ICT- en internetrecht, waaronder het auteurs-, merken-, databank- en handelsnaamrecht. Op 3 oktober 2011 werkte zij mee aan een TrosRadar-uitzending over door Getty Images geclaimde auteursrechtinbreuken van stockfoto’s.

Lidmaatschappen om op de hoogte te blijven

Eveline Kubbenga is lid van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV), Vereniging voor Auteursrecht (VvA), Vereniging voor Burgerlijk Recht (VBR), de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR)Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) en het Haarlems Juridisch Gezelschap (HJG).

Juridische visie delen op Netkwesties

Als ‘expert’ geeft Eveline Kubbenga regelmatig haar mening op Netkwesties, een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.